Saftiga enkla bullar som är perfekt till kaffet, det går enkelt att variera toppingen till vad man själv tycker om. Då jag är nötallergiker så tycker jag bäst om rostade solroskärnor och pärlsocker!

Recept:
Ca. 20 st
5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
½ tsk kardemumma
1 ägg
100 g smör
2 dl mjölk
1 ägg att pensla på bullarna
Pärlsocker
Rostade solroskärnor
Tillvägagångssätt:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och kardemumma.
3. Finfördela smöret i mjölblandningen, detta gör du enklast genom att nypa och fila blandningen mellan händerna.
4. Tillsätt ägget och mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
5. Klicka ut degen i muffinsformar, för ett snyggare resultat kan du jämna till degen i formarna.
6. Pensla på uppvispat ägg och strö över rostade solroskärnor och pärlsocker.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ät och njut!