Vad passar bättre en regnig och mulen dag än en riktigt kladdig kladdkaka?!

Denna läckra kaka är både busenkel att göra och ofantligt god, ett annat stort plus är att allt blandas i samma bunke och du slipper massa onödig disk!

Recept:
225 g smör
3,5 dl farinsocker strö
2,25 dl strösocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Tillvägagångssätt:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
3. Lägg strösocker, farinsocker och salt i en bunke, knäck i äggen.
4. Häll över vetemjöl och kakao över äggen för att skydda dessa mot värmen som kommer från det smälta smöret som du därefter häller på innan du rör om allt ordentligt med en ballongvisp tills inga spår av kakao eller mjöl syns.
5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, smörj formens sidor med smör innan du fodrar kanterna med utklippta remsor av bakplåtspapper. Detta gör det enklare att få ut kakan ur formen och gör även diskningen enklare.
6. Häll upp smeten i formen och bre ut smeten så den täcker hela formen.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Eller tills önskad kladdighet har nåtts. Jag tog ut min när kakan var bakad ute i kanterna med vobblig i mitten.
8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt innan du serverar den, som bäst blir kakan efter att ha fått vila i kylen över natten.

Tips!
Testa att bryna smöret när du smälter det, det ger kakan en härligt nötig smak!