Luftiga mjuka frallor perfekta till helgfrukosten. Sätt degen kvällen innan och släng in dem i ugnen på morgonen och börja dagen med en superfrukost!


Recept:
3 dl vatten, ljummet
2 msk olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk strösocker
ca 7 dl vetemjöl special
1 ägg till pensling, blandat med lite vatten och salt för bättre resultat.
Valfria fröer att strö över frallorna
Tillvägagångssätt:
1. Blanda vatten, olja och jästen, rör om så att jästen löses helt.
2. Tillsätt salt, socker och vetemjöl special. Blanda väl i bakmaskin eller för hand tills det blir en fast och fin deg.
3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt.
4. Dela degen i 9 bitar och rulla dem till frallor.
5. Lägg frallorna på en bakplåtspappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.
6. Klä in plåten löst med plastfolie och ställ i kylen över natten.
7. Sätt ugnen på 175 grader och ta ut frallorna ur kylen.
8. Pensla frallorna med ägg och strö över valfria fröer, jag tog solrosfrö, linfrö och pumpakärnor.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills frallorna fått fin färg.
