Läckra amerikanska muffins med stora bitar av choklad och flingsalt på toppen!!

Enkla att göra och sååå saftiga och goda!


 

 Recept:

Blir 12 st stora muffins.

4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mörka chokladknappar, alternativt hackad choklad
75 g callebaut gold karmellchokladknappar
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl rapsolja
3 dl mjölk

Flingsalt att toppa med


 

Tillvägagångssätt:

1.       Sätt ugnen på 200 grader.

2.       Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinsformar.

3.       Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

4.       Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt tills allt är väl blandat.

5.       Vänd i de torra ingredienserna i äggblandningen.

6.       Blanda sedan i mjölken och oljan och rör till en jämn smet.

7.       Blanda i nästan all choklad, men spara lite att strö på toppen.

8.       Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll dem mer än du tror så du får höga och fina muffins.

9.       Strö över resterande choklad och flingsalt innan du kör in muffinsen i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter beroende på din ugn, men grädde dem inte mer än nödvändigt, de är som godast om de har en lite kladdig mitt.

10.   Låt svalna och njut sen av dessa fantastiska muffins!