Nu när det är nytt år har många av oss som mål för året att vara lite nyttigare och äta lite bättre, då är det perfekt att ha dessa nyttiga chokladbollar gjorda på dadlar liggandes i kylskåpet när sötsuget slår till!

 


 

 

 Chokladbollarna håller sig i ca 1 vecka i kylskåpet och blir bara godare med tiden.
 

Recept:

 2 ½ dl havregryn

0.75 dl kokosolja

10 dadlar

1 ½ msk kakao

1 nypa salt

2 msk kaffe

Rostad kokos eller lingonpulver att rulla dem i. Funkar också jättebra att rulla bollarna i tex rostade solroskärnor.

 Tillvägagångssätt:

 

1.       Rosta kokosen i en torr stekpanna tills de fått fin färg, låt svalna helt innan du rullar bollarna i dem.

2.       Plocka ut kärnorna ur dadlarna och lägg dessa med övriga ingredienser i en matberedare, mixa tills du har en slät smet, tillsätt extra kaffe eller havregryn om smeten är för fast eller lös.

3.       Ställ smeten i kylen i ca 30 minuter innan du rullar dem till bollar och rullar runt i valfri topping.