Saftig chokladkaka med zucchini

Riven zucchini gör att kakan blir extra saftig och god. Toppa chokladkakan med en krämig frosting gjort på färskost och smält choklad. Strö över lite flingsalt på toppen så träder alla smakerna fram ännu mer!

Recept:
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl neutral olja (jag tog rapsolja)
2 dl rörsocker
2 ägg
½ dl créam fraiche
200 g finriven zucchini
100 g hackad mörk choklad
Frosting:
150 g färskost
50 g rumstempererat smör
1 ½ dl florsocker
50 g smält mörk choklad
Flingsalt att toppa kakan med.
Tillvägagångssätt:
Chokladkaka:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt.
3. Rör ihop olja, rörsocker och ägg i en annan bunke.
4. Tillsätt créame fraiche, zucchini och hackad choklad.
5. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
6. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form ca 25x25 cm.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, låt svalna.
Frosting:
1. Vispa ihop färskost, smör och florsocker riktigt fluffigt.
2. Tillsätt den smälta chokladen och vispa ytterligare ett tag så det blandas ordentligt.
3. Bred frostingen över kakan och strö över flingsalt, skär kakan i lagom stora bitar. (Tips, skölj en vass kniv under varmt vatten varje gång innan du skär i kakan, OBS: torka av bladet noga så inget vatten kommer på kakan.)
